"Ανακύκλωση" καλλυντικών (part 2)

Tuesday, April 23, 2013
Καλησπέρα σε όλους! Όπως καταλάβατε κι από τον τίτλο, αυτό το μικρό post θα είναι η συνέχεια της "ανακύκλωσης" μας. Μιας και την προηγούμενη φορά είπαμε για προϊόντα ενυδάτωσης και αντηλιακά είπα να κάνω και τα υπόλοιπα προϊόντα ανά κατηγορία και σήμερα σειρά έχουν τα προϊόντα μαλλιών!

Γενικά, συνηθίζω να αλλάζω σαμπουάν και contitioner αρκετά συχνά, σχεδόν κάθε 2-3 μήνες, είτε γιατί αλλάζουν οι ανάγκες που έχουν τα μαλλιά μου, είτε απλώς για να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό! Μ'αυτές τις δοκιμές και τις αλλαγές όμως, κατέληξα να έχω ένα μπάνιο γεμάτο από πράγματα που δεν χρησιμοποιώ είτε επειδή δεν με κάλυπταν, είτε επειδή δεν ταίριαζαν στα μαλλιά μου και που μέχρι πρόσφατα το μόνο που έκαναν ήταν να πιάνουν χώρο! Παρόλο που τα περισσότερα δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά προϊόντα νομίζω πως είναι κρίμα να τα πετάξω σχεδόν άθικτα όσο φθηνά κι αν είναι! Βρήκα λοιπόν εναλλακτικούς τρόπους για να χρησιμοποιήσω όσα δεν έδωσα σε φίλες μου!

Όσο περίεργο κι αν σας φανεί, ένα conditioner που δεν έκανε τίποτε για τα μαλλιά σας ή που ήταν πολύ βαρύ μπορεί να κάνει θαύματα ... στην αποτρίχωση σας! Ναι, ναι, μην γελάτε καθόλου! Είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για τον αφρό που μπορεί να χρησιμοποιείτε κι αν είναι και ενυδατικό θα δείτε ότι αφήνει και το δέρμα πολύ απαλό!

Για τα σαμπουάν σας τώρα, αν έχετε πολλά πινέλα μακιγιάζ και τα πλένετε αρκετά συχνά όπως εγώ, θα έχετε καταλάβει ότι δεν συμφέρει και πολύ να αγοράζετε ειδικά προϊόντα καθαρισμού! Αντί για τα προϊόντα αυτά λοιπόν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ενυδατικό σαμπουάν! Αν το σαμπουάν σας  δεν έχει ως στόχο την ενυδάτωση και την θρέψη των μαλλιών σας καλό θα ήταν να προσθέσετε και μια ελάχιστη ποσότητα ελαιόλαδου για να διατηρήσετε απαλά τα πινέλα σας!

Αυτά από μένα! Στο επόμενο μέρος της ανακύκλωσης θα σας πω πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με διαφορετικό τρόπο τα προϊόντα για τα μάτια!

Stay tuned! :D

2 comments :

J said...

Καλό ξεκίνημα!Αυτό με τη μαλακτική στο ξύρισμα το έχω κάνει πολλές φορές-βελούδο το πόδι,hahaha!

Christine said...

Σ'ευχαριστώ J! :D
Βελούδο δεν λες τίποτε!

Post a Comment